School: Caurane (roll number 13175)

Caurans Lower, Co. Mayo
P. Mac Giolla Gaileng

1. Ins an sean - aimsir bhí fear darb ainm PáidIn Ruad Ó Ceallaig in a comnuide ag bun cnuic Néifin móir, Bhí sé pósta act ní raibh aige sa teach act aon inginn amáin . Nóreen a b'ainm dí . Bhí Nóreen dall ó rugad í agus deamain ainm a tug na daoine uirti act 'Nóreen dall"
    Bhí insint mí - suaimneach ag Páidin , bíod sé amuigh gac oidce agus ní raih fios aige cé a bhí dá dtabairt amac . bí sé amuig oihce samna amáin ag suibal dó féin . Nuair a bhí sé ag dul tar roilg connaic sé fear mór ag léimnig ó crann go crann. Seas gach ruibe grúaige a bí ar a ceann le faitcíos agus tosuig an fuar allus ag tuiteam de, léim an fear anuas agus
    Seán Seosamh Ó Mórán
    Park, Co. Mayo