School: Máistir Gaoithe (roll number 4463)

Máistir Gaoithe, Co. Kerry
Pádraig Ó Siochfhradha

1. Bhí seisear buachaillí ag imirt cártaí oidhche Sathrann. Ana cearrbac dob ead beirt aca agus bhíodar páirtighthe. Tháinig beirt buachaillí an t-slíghe agus connacadar ag imirt iad. Dubhradar le na céile go raghaidís isteach ag imirt. Bhí fhios aca go mbeidís páirtighthe le na céile agus go mbeidís ar dá taobh an búird agus go bféadfaidís beith ag déanamh cómharthaí.
    Tosnuigheadar ag imirt agus bhuadhar go h-ana mhaith. Ag imirt stocaí a bhíodar agus bhuadhar na stocaí go léir. Níor stadadar ag imirt go dtí go dtáinig an maidean agus dubhradar go caithfidís beith ag dul abhaile. Buachaill aimsire agus a máighistir dob ead beirt aca agus nuair a cuadar abhaile bhí bean an tíghe ar bhuile cúca. Dubhairt an buacaill aimsire léi gur bhuadhar mórán stocaí aréir agus nuair a beadh sí ag dul go dtí an t-Aifreann dul isteach go bhean an t-siopa agus go mbheadh na stocaí ullamh i na cóir.
    Bhí athas uirthe
    Seán Ó Síothcáin