School: Curraichín (C.) (roll number 15979)

Curraheen, Co. Kerry
Eibhlín Ní Chonchobhair

1. Bhí fear agus a mhac fadó ag obair i bpáirc i n-aice teampaill agus fuaireadar corcán óir agus dubhairt an t-athair leis an mac gan é innsint d'aenne ar eagla go bhfaghadh an Rialtas amach é agus go mbainfí daob é, ach dubhairt an mac leis "Ní h-aon díoghbháil é innsint do Mhaimí", ach dubhairt an t-athair leis na féadfadh Maimí rún do choimhéad ach chomh beag le h-aon mnaoi eile.
    "A mhuise a athair", a dubhairt an mac aris "ní h-aon diogbháil é innsint do Maimí" "Seadh" arsa an t-athair leis" Tabarfad-sa samphla duit. Agus má choineadfaidh sí i run é níl a bhac ort innsint di i dtaob an airgid.
    "Leigfead-sa orm go bhfuilim breóidhte agus téighir sé abaile agus abair le Maimí gur thuit codlad orm i n-aice le falla an teamhpaill agus gur thainig cág amach as an teampall agus gur chuaidh sé isteach im' bhéal agus ná beidh aon dul go mairfinn agam dá neósfadh sí d'aenne é.
    Seadh, bhí an sgeal na h-útamaíl
    Cáit Ní Mhurchadha