School: Máistir Gaoithe (roll number 4463)

Máistir Gaoithe, Co. Kerry
Pádraig Ó Siochfhradha

1. (continued from previous page)
    a máthair marbh go dtubharadh sé féin a phágh cómh maith dó dá bhfanad sé sa bhaile. Na laetheanta roimhe sin cúaiddh fear isteach go tigh cois an teampall. Bhí cailín timceall ceithre blíadan déag d'aois le na cois. Ó Baile an Dograig dob ead iad agus ní fheacadar béile bíd le trí lá roimhe sin. Thug muintir an tíghe dinnéir maith dóibh acc bhí an fear chómh imthighte sin gur cuir an béile mór chun báis é. Thug scíobart an bothair cead dos na fir dul agus congnamh do thabhairt cun é cur. Dfhan an cailín sa tigh gur deineadh amach a muintir agus gur tógadh leo abhaile í. Is mó duine a fúair bás i gcaitheamh na h-aimsire gorta.
    Mícheál De Faoit
    Gurrán-na-fulla