School: Curraichín (C.) (roll number 15979)

An Curraichín, Co. Chiarraí
Eibhlín Ní Chonchobhair

aosda rud éigin nua, agus rud éigin a gheibheann sí ar iasacht.
    Bíonn an fear óg istig sa tséipéal i gcomhnuidhe sar a téigeann an cailín isetach ar eagla go dtiocfadh mí-adh ortha.
    Gluaisteáin a bhíonn i ngach cóísre anois. Capall agus cáanna cliatháin a bíodh ag na daoine fadó.
    Nuair a fhágann an beirt tig an chailín ar maidin chun dul go dtí an séipéal caitheann a gcáirde seana-bhróga i na ndiaidh cun an rath a chur ortha, agus caitheann siad i na ndiaidh arís iad nuair a bhíonn siad ag fáaint an tséipéil.
    Tá daoine ann nár maith leo hata duba bheith ar aon fear a bhíonn sa chóisre agus ag mhaith leo an bheirt nua phósta theacht amach cois ar cois as an tséipéal.
      1. filíocht
    Cáit Ní Curráin