School: Inbhear (roll number 12568)

An tInbhear, Co. Mayo
Tomás Mac Gearbhuigh

1. 24 Is fhearr greim de choinín ná dhá ghreim de chat - Se sin go bhfuil deoil an choinín níos fhearr ná feoil an chait
    25 Is fhearr leath biulín ná bheith gan aran - Sé sin dá mbeadg ocras ar dhuine agus dá mbeadh sé lán a bhéal de aran bhéadh sé níos fhearr ná greim ar bith.
    26 Ní béile amháin a ramhrócas muc - Sé sin níl aon chabhair béile amhain sa lá do mhuic ná do rud ar bith eile a bhéithfá ag ramharadh.
    27 Ní hé breághachra na mná a chuireas an pota ag fiuchadh - Sé sin an áit a bhfuil bean deas níl aon ghnó í bheith deas mar mbí sí ábalta ar a grathaí a dhéanam ar fud an tighe. Ní choingéochaidh an breághachta suas í mar mbí sí go maith thairis.
    28 Is fhearr dhul i gceist ná bheith seisc agus gcómhnaidhe - Sé sin dhá mbeadh beirt ag dul ag pósadh agus an bheirt aca
    Máire Muilleach
    Gort Meille, Co. Mayo