School: Inbhear (roll number 12568)

An tInbhear, Co. Mayo
Tomás Mac Gearbhuigh

1. Paidreacha
    1. Guidhe an Tobac
    Ocht lán déag umba Chríosta roilic Phádraig brat Brighde, gáirdín na naomh go mbeannachtaigh dílis Dé le d'anam is le h-anam ár seacht sinnsear beó agus marbh le h-anam phurgadóir go h-iomlán agus le nár h-anam féin ar uair ár mbáis agus le h-anam gach créatúir dar ghnóthuighmuid píopa ná gail tobac air. Cuirim faoi bhrigh na guidhe sin é. Bheirim míle moladh mór agus buidhceas go mo Shlánuightheóir Íosa Críost ó bhfuarthas an tobac bheannuighthe ar do thumba naomtha le solas thabhairt do na daoine beó agus trócaire iarraidh ar na mairbh. Trócaire h-iarraidh go gtugaidh Dia ghár n-anamnaibh uilig.
    11. Beannú Roimh Biadh.
    Ball na seacht n-arán agus an dá iasg a roinn Ár dTighearna idir na cúig míle fear, rath ón Rí a rinne an roinn go dtigidh orainn fhéin, ar ár gcuid agus ar ár gcoimhreann. A Thighearna a cheannuigh sinn go mba Tú fhéin a gheobhfas sinn na grásta is mó
    Máire Iósephín Muilleach
    Gort Meille, Co. Mayo