School: Inbhear (roll number 12568)

An tInbhear, Co. Mayo
Tomás Mac Gearbhuigh

1. Claoidhtear suan fial feart adhain ins an gcill seo. Gidh gur bean é an braon glas a tugtar do sluaightibh Aonguis. Mise agus Aonguis arm-ghlas dís nach mbaineann dúinn rún creidimh. Níl aon nidh ar domhan talamhn(?) seo le n'ár nidh a crádh acht Anna Ní Áille. Beannacht leis an anam a bhí i gcorp Anna Ní Áille agus gach neach a bhéas ag m'uirnighe ? go beacht. Ni fheacas ariamh ní ba náire í ná folt bláth Beanmna, aghaidh caoin coirpordha chum seang cumhartha béal beó fotalach fabharseach deagh-moltaidh leath pháirt do chléibh.

Níl aoinne d'éarfas mo mharthain ag dul i mBannaibh ná i bhFiacha, fiacha ní iocfaidh agus tiocfaidh cách saor ó fhiacha.
    Níl aoinne déarfa mo mharthain ag dul i dtigh núa aon anam damanta agus i fhágfar fad is beidh cleath fíor fuath.
    Níl aoinne déarfas mo mharthainn le linn mná méanfach nach sughach(?) glór dí agus tiocfaidh ó'n a saothar.
    Níl aoinne déarfas mo mharthainn le linn mná meirgneach nach maith an bun dí ag
        1. saints