School: Inbhear (roll number 12568)

An tInbhear, Co. Mayo
Tomás Mac Gearbhuigh

1. (continued from previous page)
    clár tóigthe chomh hárd is go gcuirfead sé a lámh isteach go maith ann. Tháinig sé an oidhche dá'r gcionn go dtí an áit céana agus chonnaic sé an fear agus a chúl leis an gclaidhe agus tháinig fhaitchios air ."Ná bíodh aon fhaitchios" ort arsa an bhfear a bhí cois an chlaidhe go cúin " ní baogal duith mise. Gabh anois agus tabhair leat an bosca agus sé do chuid atá ann. Mise an péiste a bhí thart timcheall an bosca. Tháinigh fhear cheana acht níor leig an faitchios dó dul inaice an bosca ach d'imthigh sé leis abhaile acht rinne tusa an rud ceart. "Tá mé réidh anois" dubhairt sé leis agus ghlan leis go Flaitheas agus tá mé fágáil mo bheannacht agat agus suas leis sa spéir a bhí os a gcionn.
    Áine Ní Rudaigh
    Greamhchoill, Co. Mayo