School: Inbhear (roll number 12568)

An tInbhear, Co. Mhaigh Eo
Tomás Mac Gearbhuigh

1. (continued from previous page)
    síos ar an urlár. Leagadh bean-an-tighe isteach pláta iasc nó feóil nó b'fheidir greim ime i lár an bhascéad sa gcaoi go bhfáigheadh gach duine a chuid fhéin agus tá an grás sin go fóill ag cuid de na daoinibh is ag an mbascéad itheann siad na fataí. Thugadh na sean - daoine an bricfásta ar an mbéala sin.
    Timcheall an trí a chlog annsin bhíodh béile eile réidthigh ag
    bean-an-tigh dá mbeadh aon mheóin aice cloch plúir fhagháil agus gráinne té agus siúicre agus shuidheamh na daoine thart ag an teine ach ní ag an mbord agus thiubharfadh an bhean píosa thart do gach aoinne aca agus braon té agus thugadh siad an dinnéar ar sin. Na daoine bochta nach mbhíodh indon aon phlúir nó te no siúicre a ceannacht thugadh siad aithne amach leó san
    Máire Ní Gacháin
    An Gort Breac Thuaidh, Co. Mhaigh Eo