School: Dooey (roll number 15657)

An Dumhaigh, Co. Donegal
M. Mac Amhlaidh

1. Seanscéal

Bhí fear ann fad o shoin agus ní duine ar bith na gcomhnuidhe aige acht buachall aimsire a bhí ag cuideadh leis an t-obair a dheanamh.

Sean Scéal
    Bhí fear ann fad o shoin agus ní duine ar bit na gcomhnuidhe aige acht buachall aimsire a bhí ag cuideadh leis an t-obair a dheanamh. Lá amháin nuair an bheirt aca ag treabadh le dha bheathach capall tháinig siad go áit a bhí cloch mhór. Thóg siad an chloich agus chonnaic siad staighre ag dul síos giota maith. Chuaidh an fear síos agus chonnnaic sé cupla seomra thíos. Chuaidh sé síos agus síos go dtí go dtáinig fhad leis an seachtmhadh seomra. Mhothuigh sé cainnt agus caoineadh astoigh ann. Bhí eagla air and phill sé arais.
    Bhí mac ag an fhear seo ar an oiléan úir agus chuala sé fá seo. Tháinig sé anall agus dubhairt sé go rachadh sé síos.
    Nuair a bhí sé ag teacht abhaile casadh saighdiúr do. Dhubhairt an t-saighdiúr go rachadh se leis agus nach mbheadh eagla air.
    Máire Ní Mheallaigh
    Raithnigh, Co. Donegal