School: Dooey (roll number 15657)

An Dumhaigh, Co. Donegal
M. Mac Amhlaidh

1. Seanscéal

Bhí fear ag dul tart lá amháin agus bhí cliabh glóine leis. Casadh fear eile leis a tugadh Maghnas air.

Bhí fear ag dul tart lá amháin agus bhí cliabh glóine leis. Casadh fear eile leis a tugadh Maghnas air. Bhí comhradh eatorra Sa deireadh d’fiafruigh fear na ngloine do caidé an ceard a bhí aige. Dubhairt Maghnuis na rabh ceard ar bith aige acht an doigh a ba bhfearr le sgilling a shaothrughadh.
    Maise arsa’n fear bhearfaidh mise sgilling duit ma iomchrann tú an cliabh seo damh go barr an chnuic. Maith go leor arsa Maghnus. Thug sé suas na gloine do agus nuair a bhí sé ag bárr na chnuic dubhairt fear na ngloine beirfidh mise trí comhairle duit a bhios i bhfad níos fearr na an sgilling agus seo iad. Ma innseán duine ar bith duit gur fearr duine bocht na duine saidhbhir na creid iad agus má innseán duine ar bith duit gur fearr duine óg na duine aosta na creid iad agus ma innseán duine ar bith duit
    Brighid Ní Chanáin
    Leitir Mhic an Bhaird, Co. Donegal