School: Dooey (roll number 15657)

An Dumhaigh, Co. Donegal
M. Mac Amhlaidh

1. Cuireann muid bharr mór préataí ar feirm sagainne agus annsin bíonn go leor againn i rith an geimhridh.
    Romhaireann mó athair an talamh ar cead uair annsin gnídheann sé drileanna agus cuireann sé an por ionnta. Cuireann sé leas ortha cupla seachtmaine indiaidh iad a chur. Tá trioblóid mór leis na preataí nuair a leastar iad annsin caitear iad a sluaisreadh.
    Annsin caithear iad a [sprayáil]? agus da mbeadh an aimsear olc ní biodh siad ábalta rud ar bith a dhéanamh leo agus leobhadh siad annsin. Nuair a bíonn na preataí mór bainear iad agus ithear iad. Tá siad an maith le ithe do dinnear agus bíonn sé ag na duine bochta le bhur suipear.
    Gnídheann na daoine staile as na preataí agus seo an doigh a gnídeann siad é: Glanar na preataí ar cead uiar agus annsin faistear iad agus an t-uisge a bhainear daobhtha fagar i mias é go socruigh sé agus bhí an staile ar
    Brighidh Ní Ghallacobhair
    Néil Ó Ghallachobhair