School: Dooey (roll number 15657)

An Dumhaigh, Co. Donegal
M. Mac Amhlaidh

1. Seanscéal

Bhí gasúr ann fad o shoin agus bhí ag buachailleacht eallaigh astoigh i gcoill. Lá amháni dubhairt sé leis féin go dtabhair sé siubhal fríd an choill.

Seán-Sceál
    Bhí gasúr ann fad o shoin agus bhí ag buachailleacht eallaigh astoigh i gcoill. Lá amháin dubhairt sé leis féin go dtabhair sé siubhal fríd an choill. Nuair a bhí sé giota maith ar shiubhal d'éirigh sé tuirseach agus shuidh sé síos. Tháinig ceo mhór air agus ní rabh fhios aige cá rabh sé ag dul. Shiubhal sé leis giota maith fríd an choill agus chonnaic sé solas beag. Chuaidh sé go dtí an t-solas. Bhí teach bheag ann agus bhí fuinneóg amháin air. Chuaidh sé isteach agus bhí bandraoi ann agus fiacla iongantach fada uirthe. D'fhiafruigh an ghasúr duithe an dthiocfadh leis fanacht aice go maidín agus dubhairt sise go rabh dhá fhathach san teach agus comh luath agus thiocfadh siad isteach go muirfeadh siad é. Dubhairt an ghasúr annsin nach rabh sé abalta a dhul níos fuide agus d'iarr sé uirthe é a chur i
    Máire Ní Mheallaigh
    Raithnigh, Co. Donegal