School: Dooey (roll number 15657)

An Dumhaigh, Co. Donegal
M. Mac Amhlaidh

1. Bhí fir ag imirt peile lá amháin anuraidh. Bhí Ard na Ratha ag imirt agus an Clochan Liath. Bhí cuig fir déag ar gach taobh. Bhí siad ag imirt ar fead leath uaire gan stad. Ag deireadh an ama sin fuar siad sgríosta agus rinne siad sealaidheacht.
    Bhí siad iongantach maith ag imirt go gasta. Thuit siad amach ag deireadh an ama agus bhí siad ag troid le chéile. Fuair fir Ard na Ratha sé guail agus fuair fir an Clochan Liath ceithre guail. Fuair fir Ard na Ratha an buaidh agus bhí fearg mhór ar an fhuireann agus thosaigh siad ag troid go fealltach.
    Nuair a bhí siad tursach ag troid d’imthigh siad go dtí an teach olachan agus thosaigh siad ag ól fíon agus uisge beatha.
    Bhí an cuid is mó aca ar meisge. Bhí cuid aca go holc sin na rabh siad ábalta siubhal
    Brighid Ní Chanáin