School: Dooey (roll number 15657)

An Dumhaigh, Co. Donegal
M. Mac Amhlaidh

1. Lucht Siubhal
    Bhíodh mórán de daoine seo ag dul thart fad ó shoin agus tá cuid aca ag dul thart go fóill acht ní hé sin na daoine ceadna atá ag dul thart anois.
    Bhíodh sgaiftí móra aca ag siubhal i gcuideachta a cheille. Thiocfhadh siad go teach agus d'iarrfadh siad dídean fá-choinne na h-oidhche. Bheirfeadh cuid de na daoine dídean daobhtha agus chuirfeadh an cuid eile ar shiubhal iad. Dheanfadh cuid de na daoine leapacha bheaga daobhtha de cochan sa choirneál.
    Sé na Dochthartuigh na ainmeacha a bhí ar sgaifte amháin aca. Bhí mórán paiste aca. Tháinig siad isteach ag mó mháthair mhór lá amháin agus thug sí giota aráin do cheann de na paistí. Bhí an bhean sásta le mó mháthair mhór annsin. Bhí cuid
      1. people by social grouping
    Máire Ní Mheallaigh