School: Dooey (roll number 15657)

An Dumhaigh, Co. Donegal
M. Mac Amhlaidh

1. Seanscéal (continued)

Bhí gasúr beag ann uair amháin agus ní rabh teach ar bith aige. Bhí sé ag siubhal amuigh lá amháin agus chonnaic sé teach beag.

éog í, agus chior sí amach ag an ghasúr í. Bhí gunna ag an ghasúr agus mharbhuigh sé a fhaoileóg.
    Nuair a tháinig an ghasúr isteach ag an oidhche d'fhiafruigh sí do an bhfaca sé cailín ar bith and dubhairt sé nach bhfaca. D'iarr sí air imtheacht leis ann sin, agus d'imthigh. Shiubhal sé leis go dtháinig sé fhad le coill. Chonnaic sé solas i bhfhad uadh. Tharraing sé ar an t-solas agus caide bhí ann acht caisleán. Chuaidh sé isteach agus bhí fathach ann. Shuidh sé síos ins an chaisleán agus bhí sé ag amharc ar achan rud.
    San deireadh dubhairt an fathach go muirfheadh sé é. Thug an ghasúr amach sgian agus pholl sé fhathach. Fuair sé an t-ór uilig a bhí san chaisleán agus thug sé leis é. Shíl sé go rabh sé i gceart nuair a tháinig fathach eile isteach.
    Chonnaic sé an fathach eile mar
    Máire Ní Mheallaigh