School: Dooey (roll number 15657)

An Dumhaigh, Co. Donegal
M. Mac Amhlaidh

1. (continued from previous page)
    rud ar bith a tharla daobhtha. Corr uair nuair a bhíonn na fir ag imirt leis an leomhan itheann sé iad.
    Comnuidheann an i girrfiadh i nead ins an cnoc agus bíonn sé sabhailte aige go maith, agus bíonn sé deantu le féar agus frioch agus gnídheann sé go deas é. Bíonn na cuna i ndiaidh an girrfiadh agus chorr uair faghann siad suas leis agus bheireann siad iad go dtí a mhaighistir. Gnídheann siad dochar do cabaiste, coirce, agus meacan nuair a bhíonn siad beag.
    Beireann na fir ar cuid de’n na ainmidhthe allta agus itheann siad iad. Bíonn luach mhaith ortha corr uair agus ní bhíonn uaire eile.
    Bíonn an madadh ruadh na comhnuidhe i bpluais san cnoc. Baineann na daoine an croiceann o’n madadh ruadh chuireann siad ar siubhal iad agus gnídheann siad san rudaí deasa aiste.
    Brighidh Ní Ghallachobhair
    Máire Ní Ghallachobhair