School: Dooey (roll number 15657)

An Dumhaigh, Co. Donegal
M. Mac Amhlaidh

1. Scéal (continued)

Bhí féirmeoir ann aon uair amháin agus bhíodh sé ag obair go cruaidh ar a lucht oibre.

(continued from previous page)
    dubhairt na daoine beaga. "Suidhe sios ag an bhuird agus ithe do nothain. Nuair a bhí sé réidh thug sé buidheachas do na daoine beaga agus gheall sé go n-díolfaidh an comhair nuair a bíos an coirce adbidh.
    Nuair a thainig an Foghmar agus é ag baint d'fag an buachaill ualach maith de'n coirce ag beal an leasa.
    Dubhairt an féirmeoir go raibh cuid maith de'n coirce imthighte. Thainig fearg mór air leis an mbuachaill agus bhuail sé go mhaith é. Bí eagla ar an mbuchaill ag dul na bhaile an oidhche sin. Chuaidh sé isteach san lios agus chaith sé an oidhche ann. Thug na daoine beaga mórán airgead do agus bhí sé saidhbhir o sin amach.
    Brighidh Ní Ghallachobhair
    Eibhlín Ní Dhubhrosa