School: Dooey (roll number 15657)

An Dumhaigh, Co. Donegal
M. Mac Amhlaidh

1. Seanscéal (continued)

Bhí gasúr ann fad o shoin agus bhí ag buachailleacht eallaigh astoigh i gcoill. Lá amháni dubhairt sé leis féin go dtabhair sé siubhal fríd an choill.

ar bith istigh beirfidh muid air."
    Nuair a bhí na fathaigh na gcodhladh tháinig an ghasúr aníos agus ní rabh fhios caide'n doigh a rachadh sé amach. Fuair sé thairis an chead duine agus níor mhusgail sé acht nuair a bhí sé ag dul thairis an fhir eile bheir sé greim air. Dubhairt an gasúr annsin "Leig amach mé no rachaidh mé fríth. Is mise taibhse an duine a mharbhuigh tú aréir." Bhí eagla ar an fhathach agus leig sé amach é. D'imthigh sé leis na bhaile annsin.
    Máire Ní Mheallaigh, Rannaigh,
    Ainm and seoladh an duine a bhfuaras an seán sceál uaidh: