School: Achadh Tiobraid (roll number 9878)

Aghatubrid, Co. Kerry
Tomás Ó Muircheartaigh

1. (continued from previous page)
    tairgín annsan aca, agus buailtí é. Caithé é lagú. Bhíodh coití admad acu cun é a cóiriú. Cársáldaí annsan é le cárdaibh. Sníomhtaí annsan é. Deintí ceirtlíní dhe deigilti ar an bhfalla le cipíní. Bheadh sé in aon rolla amháin a thógairt den bhfalla. Bhféidir go mbeadh an rollla san ó fiche bannlá go deich mbannlá ficid. Tugtaí go dtí an figheadóir annsan é, deineadh sé sin barlíní se annsan
    Cniotáltaí stocaí leis
    Beárrthaí na caora timcheall na bealtaine Bearrtaí timcheall na samhna leis iad
    Carsáltaí annsan i le cárdaí sníomhataí le turnaí coise. Cniotáltaí stocaí annsan.

Caitheann daoine éadaighe speiseálta indiaidh báis duine. Nuair a caillean duine tá culatih éadaigh ag cur le nanam idir bróga, agus stoca, agus gach aon nídh a gabhann leis. Caithfidh an té gerbaidh í í lorg ar son Dé agus