School: Achadh Tiobraid (roll number 9878)

Aghatubrid, Co. Kerry
Tomás Ó Muircheartaigh

1. Sgéal i dtaobh Leipreacháin
    Bhí fear naomhtha ann uair amhain timcheall céad blian ó shoin. Alex Monghiall a bainim dó. Maidin breágh cuaidh sé amach ag siubhail roimis, agus do fuair sé leipreachán.
    Bhí an leipreacán i poll prátaí, as é ag réabad an phuill. Do rug an fear air, agus thug sé leis abhaile é.
    Seadh, ceangail sé an leipreacán ag ceann an raca. Sar ar imtig Alex amach dubhairt sé len a mnaoi aire mhaith a tabhairt do san. Dubhairt sí sin go dtabarfaidh sí. Ambasa dimtig an fear amach, agus má imtig d'fhan an bean istig a déanamh a cuid oibre.
    Nuair do thosnuig sí ag obair, thosnuig an leipreacán ag gáiridhe. Do nígh sí na hairistí bhúird, agus do bhris an leipreachán a chroidhe nách mór ag
    Múinteoir
    Bean Uí Mhuircheartaigh