School: Achadh Tiobraid (roll number 9878)

Aghatubrid, Co. Kerry
Tomás Ó Muircheartaigh

1. Amhrán Eile

Do thuit an tamhrán so amach. Bhí feirmeoir i gcarthan. Bhí buachaill as cailín aimsire aige

Do thuit an t-amhrán so amach bhí an feirmeoir i gcarthan. Bhí buachaill as cailín aimsire aige. mac dritheáir den mháigistir a beadh an buachaill, agus dileactaí a beadh an cailín gan áthair ná máthair. Bhí sé ag dul leis an gcailín, agus bhí leanbh ar iompar aicí. Beir a athair abhaile é san Inid a bhí cugainn. Thug sé an talamh dó. Shocruig sé cleamnas de cailin de muinntir Cróinín tar Góilín anall. Táinig mach an feirmeoira, agus chuir sé curtha ar a sean mháigistir as a sean mháigistreas, agus níor bhach sé leis an gcailín bocht. Dinnis sí sin don máighistreas go raibh sí mar sin. D'innis an máigistreás don máighistir é.
    Dubhairt an máighistir leis a mháighistreas feín fanamaint sa bhaile oidhche an pósta, agus go ragad sé féin as an cailín leis. "Alrigh" ar sí. Dhéin an máigistir as an cailín
      1. poetry