School: Achadh Tiobraid (roll number 9878)

Aghatubrid, Co. Kerry
Tomás Ó Muircheartaigh

1. (continued from previous page)
    agus lean ort, ar sé leis an mnaoi bocht, agus beidh tú "alright". Do bhris bean an fheirmeóra annso. Níor chinnibh sí an talamh, agus do cheannuig an bhean bocht a leath.
  2. Sean Sgéal eile
    Bhí bráthar mar sin fadó, agus chuir an Pápa fios air dul go dtí é Dia Luain. Seadh níor chuaidh sé go dtí é Dia Luain inaoncor. Bí sé gan beárradh. D'éirigh sé ar maidin De Máirt leis an lá. Bheárruig sé é feín D'imthig sé go dtí an Pápa annsan. D'iarraidh an Pápa de cad do choinnig inde é. Dubhairt sé ná raibh sé beárra, agus sin é a choinnigh é. D'imthig an Pápa agus thug sé seacht gcinn duibhe leis, agus chuir sé ar a aghaidh amach iad. "Féuch ortha san ars an Pápa leis" Dféuch. "An bhfeicheann tú aon deifir eatorra san" ar sé leis. "Cím" adubhairt an bráthair. "Tá ubh óir ann" adubhairt an bráthar. "Sin é an Domhnach anois an tubh óir" ars an Pápa, agus sin iad sé lá na seachtmhaine, agus aon gnó
    AT0756B: The Devil's Contract