School: Achadh Tiobraid (roll number 9878)

Aghatubrid, Co. Kerry
Tomás Ó Muircheartaigh

Luibheanna agus Craobhacha
    Tugtar craobh glas isteach lá Bealtaine. Strachtar an craobh san roimh éirighe na gréine. Crochtar an craobh san ós chionn an dorais mar comhartha áidh.

An Failm Beannuighthe
    Domhnach na Failme agus Satharn Casga, Seadh bíonn an ghrian ag rinnce le h-áthas"
    I nDomhnach na Failme beannuigeann an sagart an fhailm le uisge coisrighteas le paidreacha. Nuair a bhíonn an fhailm beannuighthe roinntear amach an fhailm idir na daoine. Tugtar iad san an fhailm abhaile leo. Cuirtear cuid de isteach go broscaí, agus failm tar blian a bíodh aca, bíonn leigheas ins an méid a bhíonns sparálta.

Rudaí Fighte
    Nuair a bhíthear ag baint an coirce, gearrtar smut gaise agus deintear cros beag le sgian. Buailtear tar a chéile an dá ruainne agus deintear cros de. Cuirtear an cros isteach i cúinne pictiúir naomhtha, mar onóir do Dia, mar Sé Dia a cuireann an coirce