School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 06_034

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 06_034

1. La amháin bhí sneacta ar an taladh agus bhí sionnac ag suibhal thart sa caor agus bí ocras air. Ní roas aige ceard a ndeanadh sé, Cuaidh sé sios go dtí an bfairrge bi connaich sé bárnac agus é leamha tuituig de carrigh cuir sé a teanga faoi lé é a baint do le a ithe. Daise an bárnac air a teanga, agus chuini an bárnac ansin é gur báitas é.
    Bi beirt fheár an bhí sead ag tarraingt ubhla agus bhí siad ag radh ceann duit-sa agus ceann domsa bhí fear ag dul thart agus daírú sé iad agus dinnis sé donn garda é tanaig an gharda agus an fear
    Mártan Seoighthe
    Cnoc na Móna, Co. Mayo