School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 11_009

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 11_009

1. Biadh na séan aimsire.
    Bhiod trí béile act gac lá. Ceann a inais oibread ar maidin. Ceann ar a ndinear agus ceann inais iad teact isteac inais a gcuid oibre.
    Sé an sort cacaí a bhiod acu cacaí mín coirce agus cacaí fataí. Ní raib bainne ar bith acu. Bhiod an bord anuas a lar an tig acu ní bhiod an bord cuirid leat taob act doladh an cuid is mo go na daoine a cois a doinead an tae. Biod leite acu ar a mbricfeasta fataí agus iasg ar a ndinear agus brocan ar agus bainne ar a suipear.
    Biod ceitre sagas cacai acu cacaí fataí cacaí min buide cacaí min coirce agus cacaí pluir. Bhiod foil acu coir uair.
    Martán Ó Móráin
    Buaile an Ghleanna, Co. Mayo