School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 14_029

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 14_029

1. Curam na gCos.
    Ní Cuiran cuid gon na daoine a cuid bróg air nuair a beas siad ag dul a posad agus bhíonn cuid gon na daoine gan brog nuair a beis siad ag dul go dtí an Aifring nuair a beis siad ag teact go dtí teach a pobail agus cuirean siad na bróga air annsin.
    Deantan bróg san ait seo agus do cuirean siad deisig ar bhí fear an fado agus nuair a bhíonns sé ag cuir disig ar na bróg bhíonn sé a rád dhá deich pionn ar luc na mon agus ar luc na mon a dac na mon bhíonn sé a rat é sin nuair a beas sé ag cuid deisig ar na brog.
    Níl móran san ait seo ag caitin bróga bonn admaid act na sean daoine agus cuid gon na (daoine) paiste óga.
    Pádraig Ó Móráin
    An Corrán, Co. Mayo