School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 28_041

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 28_041

1. Tá goleor duine ag déanamh maistraadh aníos ní raibh siad ag déanamh moran maistreadh fadó ach té siad ag déanamh goleor maistread aníos, déanamh na daoine maistreadh gá uair sa sechtain ins an Samhraid agus uair amáin agus uaireannta eile ní dheanamh siad maistreadh cor ar bith.
    Ar dtus glanadh siad ar coineóig le uisge te agus an loinneaid agus clár le uisge té chomh maith, nigead siad trí nó ceithre uaire le uisge te agus uaire amháin le uisge fuair annsion dagadh siad an coinneóg amugh ar an claidhe ar fhead
    Brighid Ní Ghallachobhair
    Buaile an Ghleanna, Co. Mayo