School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 11_052

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 11_052

1. Scéal Grinn.
    1. Bhí fear an fadó agus ní raib aon leiginn aige ac bhí a bean abalta leigeim leigead sí an paipear de gac lá bhiod sé féin ag dearcad ar an paipear agus nuair a deicead tsé an phaipear mhor dabrocaid sé “an cugad é sin a Nancy”
    2.
    Bhí fear an fado agus ní thabairead sé a shait le nithe go duine ar bith lá aonaig bí an agus bhí sé ag gabail in aonaig agus casad buacaill air agus sé aimsir ar agus cuaid sé ar aimsir aige. Nuair a bhí sead ag ite ní raib an fear agus a bhean ina suide a gceart gurb raib sead ina seasad arist on [mbord]? ag dubairt sead duire gan naire nac bfuil a sait ithe anois aige ach deirge an stocach agus ní raib leat a shait ithe aige
    Martán Ó Móráin
    Buaile an Ghleanna, Co. Mayo