School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 09_021

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 09_021

1. Tigthe na Sean Aimsire
    Sé an cúdach a bhíodh ar na tíghthe scraith agus ocíonn sín.
    Fágann siad an cudach sín san talamh coirce agus seagal agus [figgie]? a bíodh ar na tuighthe fado. Bhíodh labaidh san cisteanach fado agus sé an tainm a bhíodh ar an labaidh sin an caileach. Bhíodh an simileir deanta dé cloca bíodh dhá doras ar chuid din na tigte agus bhíodh doras amain ar cuid eile. Ní admad a bhiodh ins na doirse agus ins na fuinneoge ac foda mona san oidche agus baineann siad iad amac ar maidin.
    Ní bhiod aon lampa acu fado ac piosa gúisidh. cuireann siad loab guasaid isteac san agus nuair a biod se lasta
        1. buildings
    Pádraig Ó Máille