School: Cill Ainbhthin (roll number 14591)

Killannin, Co. Galway
Aoife Bean Mhic Dhonnchadha

sméara bruithte.
    Fadó dhéanadh siad na coinnle iad fhéin. Is lé broibh a thúmaidís i ngeir a dhéanamh siad iad. Cuirfeadh siad cipín ina sheasadh i gcaorán móna agus sgoilt sa gcipín.
    Chuireadh siad sa broibh síos 'sa sgoilt.
  2. Tá fear i nDún, Ros Cathail dá'r b'ainm Peadar Ó Fátharta. Tá sé ina togha chúipéar. Tá an cheird sin aige ó bhí sé óg. Déanann sé cuinneoga agus tobáin fós. Bíonn úirlísí go leor aie mar, thriosg leis an t-ádhmad a gearradh; sráthar leis an t-ádhmad a phollú agus leibhéal leis an t-ádhmad a coinneal díreach.
    Tá fear i nGort na gCruach, Ros Cathail darb' ainm Peatsaí Ó Gríobhtha. Fadó dhéanadh sé coinnle as sop
    Nápla Bhreathnach
    Gortnagroagh, Co. Galway