School: Cill Ainbhthin (roll number 14591)

Killannin, Co. Galway
Aoife Bean Mhic Dhonnchadha

sídeoga ann acht nach bhfuil siad ann anois.
    Na bóithriní atá san áit seo anois ní raibh ionnta acht casáin cúpla bliadain o shoin acht dheisigh coimisiun na talmhan anuraidh iad. Bhí muinntear na h-áite seo ar fad ag obair ionnta. Sé an pháighe a bhíodh ghá fhághail aca 4/- le h-aghaidh na fir leo fhéin agus 8/- le h-aghaidh fear, capall agus carr. Bá mhór an slacht é sin ar an mbaile seo.
  2. Se an sean-bóthair a bhí in úsáid ar fad fadó. Ní raibh sé casgaibh dul an bóthar sin an uair sin mar bhí sé an-fhalach agus an-fhluic, acht tá sé glan tirm anois. Bhí casán síos go dtí Altóirín agus tugadh "Casán an Aifreann air acht tá sé dúnta anois le sgeacha. Tá cloch in aice an casán agus annsin a bhíodh an sagart i bhfalach.
    Is ar abhann an Druimnin a bhíodh ar na daoine treasnúghadh nuair a bheadh siad ag dul isteach go Gaillimh. Bhí
        1. public infrastructure
    Una Bhreathnach