School: Cill Ainbhthin (roll number 14591)

Killannin, Co. Galway
Aoife Bean Mhic Dhonnchadha

1. Is iomhdha sgeal atá ag na daoine í dtaobh Íosa, nó a Máitear nó í dtaobh na naomh. Deirtear nuair a fuair an Maigdean Bheannuighthe bás go ndeachaidh an dá Máire eile go dtí an úáigh lé ola cúrtha a chur ar an gcorp, acht nuair a cúadar ann ní raibh corp na Maighdeine Beannuighthe lé feiceál, acht bhí boladh deas ag teacht amach as an úaigh mar a bhéad an teacht as pódhsae bláth, agus bhí aingeal ina shuidhe an an dthaobh dheis de'n úaigh. Sin cruthú go bhfuair an Maigdhean beannuighthe bás agus gur tóghadh súas go Flaitheas tar eis bás dí.
    Máire Ní Laidhigh
    Rosscahill, Co. Galway
    Pádhraig Ó Laidhigh
    67
  2. Bíonn sgéaltha dá innsint ag na sean- daoine í dtaoibh na Maighdne Muire, Íosa, agus na Naoimh eile.
    Seo ceann aca:-
    Uair amháin bhí Íosa ar a theichead ó na h- Iúdaigh. Tháinig sé go