School: Na Cealla (Kells) (roll number 8148)

Kells, Co. Kerry
Pádraig Ó Fiannachta

1. (continued from previous page)
    an ghadhairín chómh díreach is bhí sé ríamh. A gcídheann tú trí an scéal bhíonn troid úait geóbair do dhóthain de..
  2. Lá amháín thug an sagart sean-mhóin uaidh i dtaobh "An lá deireannas." Bhí sean-bhean ag éisteach leis, ac níor thuig sí go ró-mhaith é. Núair a bhí an sean-mhóin thart bhuail an sagart ar an tsean-mhnaó, agus ar sise leis, "Musie, a Athair níor thuigeas ró-mhaith an sean-móin a bhít agat." "Conus san?" arsa an sagart. "An mbeidh na daoine go léír i nGleann Iosepet?" "Beidh gan dabhat" arsan sagart "an mbeidh Eogan Ruadh Ó Néill?" ar sí "beidh gan amhras" arsan sagart "an mbeidh Cromaill ann?" ar sise "beidh gan amhras" arsan sagart. "Ó" má bheidh an bheirt sin ann, beidh ana spórt againn, mar ní coimeádfadh a bhfuil de diabhalaibh in Ifreann o' na chéile íad" arsan tsean-bhean.
    Seanaidhe:-
    Miceál Ó Conríogh