School: Na Cealla (Kells) (roll number 8148)

Kells, Co. Kerry
Pádraig Ó Fiannachta

1. Sé Glísc an tuaith bhaile in a bhfuilim im cóimhnaIdhe agus is ann leis atá mo thig suidhte go seascair ag bun an cnuic agus cuid mór cranna agus blátha tímhceall. Is breágh an radharc atá óm thigh. Ba breágh leat bheith inaice mo thíghe lá breágh gréine. Cífeá an cnoc agus bágh an Daingin. Tá an fharrage ciuin ós a cómhairamach agus na páirceanna íathglas na thímhceall. Tig cinn tuige iseadh é. Tá na fallaí déanta as clocha agus deinimíd íad a aolgheal cúig no sé úaire sa blían. Tá gáirdín deas ar chúl an tíghe agua tá alán glasraí ag fás ann, cabáiste, turnaipí, iniúin, meacain agus prátaí. Tá alán cranna inaice mo thíghe agus tá neadacha go leór le fághail ionnta. bíonn síad ag féachaint go h-ana dheas san tSamhradh ach bíonn síad go lomh agus go dona san Geimhreadh, mar ní bíonn aon duilleóga ortha.
    Gleesk, Co. Kerry
    Tómas Ó Seaghdha