School: Cill Ainbhthin (roll number 14591)

Cill Aithnín, Co. na Gaillimhe
Aoife Bean Mhic Dhonnchadha

1. (continued from previous page)
    Tá sé ag ceapadh gur fear saidhbhir a chuir ann é. Mar bhí fáithíos air go ngoidhfidhe uaidh é. Cárnán cloch atá ann. Tá fáithíos ar dhuine ar bith dul in aice leis. Oidhche amháin cartuigheadh é agus lá ar na bhárac nuair a chuaidh fear éicint as Rátha suas i gcoinne a chuid beithisheach bhreathnaigh sé suas ar an gcrocán. Chonnaich sé an cartadh mór a bhí déantha dubhairt sé leis féin ''meastú céard a rinneadh an cartadh millteach sin''. Chuaidh sé suas comh-fada leis an gcánnán agus céard a bhí déantha ach poll mór síos ina lár agus cipíní soluis caiththe thart timcheall ann poll. Bhí m'athair ag ceapadh gur taidhbsí a bhí ann mar bhíodh siad ag bualadh báire thart timcheall ar an gcárnán cloch
    Treasa Ní Fhinneachta
    An Machaire Beag, Co. na Gaillimhe