School: Clochán (roll number 14987)

An Clochán, Co. Kerry
Seán Ó Cúrnáin

1. (continued from previous page)
    a tugtar ar an obair seo. Timcheall mí nó mar sin tar éis iad a chur gheibhtear feamnae agus Learthiar anuas ar na hiomairí é agus cuirtear an cré anuas air. Siad so na prátaí a cuirtear sa paróiste seo ná; Arran Banner, White eficures Arran Victors, Kerr's pinks, Irish queens, Irish whites, Golden wonder, agus Champions.
    Cáit Ní Muircheartaigh, Mullach Béal, Clochán, Caisléan Greírghre,
    Fuaras ó Pádraig Ó Muircheartaigh, Mullach Béal, Clochán, Caisléan Greírghre, (47 66).
    I mí Abráin is mó iseadh cuirtear na prátaí annso. Tairingtear an t-aoileach amach ar dtúis agus
  2. I Mí Abráín is mó iaeadh cuirtear na prátaí annso. Tairingtear an t-aoileach amach ar dtúís agus leathtar é ar fúid na páirce. Nuair a bhíonn an t-aoileach leathta deintear an talamh do threabh le céácht agus seisearach. Fadó céáchta adhmaid a bhíodh acu ag treabhadh, sé sin timceall seasca blian ó shoin. Ní raibh na céachta go léir déanta de adhmad. Bhí cuid aca déanta de iarann. Ráínn a bhíodh aca sara dtáínig na céachtaí. Is le ráínn a dheinidís na h-iomairí. Nuair a bhíonn na prátaí curtha ar feadh tamaill agus nuair a bhíonn na gais ós cionn na iomaraí cuirtear cré ortha. Taréís mí nó mar sin deintear iad do spréáil i gcoinnibh
    Seán Ua Murcadha
    Míchéal Ua Murcadha